Nytt fra Lupote, Zimbabwe

Oppdatering og hilsen fra Lupote og Misjonsselskapet

Kjære misjonsvenner i Flekkefjord!

Jeg har snakket med Chabadzas direktør Mususa i dag, og han har ferske hilsener til dere fra Lupote! Han reiste dit på lørdag, og kom tilbake til Mutare sent søndagskveld. Hovedformålet med reisen var å sjekke hvor langt de hadde kommet med murstein til lærerboligen som skal bygges, og også å sjekke vannpumpa. Vel så viktig var bevisstgjøringskampanjen rundt Covid-19 og smittevern som Chabadza har hatt i landsbyer rundt omkring i Zimbabwe , og i helgen var det altså Lupotes tur. Det ble delt ut bøtter, flytende såpe, ansiktsmasker, engangshansker og kalendere med informasjon. Kalenderne er for året 2021, med bilder som minner om at man skal vaske hender, bruke maske, nyse og hoste i albuen og holde avstand. Tanken er at denne kalenderen vil bli hengt opp på veggen i mange hundre hjem, som en konstant påminnelse om god forebygging av Covid-19, mens en brosjyre kanskje ville blitt kastet.

Nytt fra Lupote, Zimbabwe

I Zimbabwe streiker lærerne fordi skolene er blitt gjenåpnet uten tilstrekkelig fokus på smittevern og for dårlig lønn. Derfor er ingen elever tilbake på skolen i Lupote heller. Det er de lokale myndighetene som har sagt at de skal stå for murstein til lærerboligprosjektet, da de mener at mursteinen som blir laget i landsbyen ikke har god nok kvalitet. Dessverre har det bare blitt levert 14.000 murstein foreløpig, noe som er for lite, så presten og prosjektkomiteen har sagt at de skal ha et møte med myndighetene i morgen.

Når det gjelder vannpumpa, så er det visstnok vann i den, men det tørker fort opp, særlig når det har vært tørketid. Noen fra landsbyen kunne fortelle at det var mulig å pumpe vann til 3 bøtter, så måtte man vente. Og det er jo ikke bra nok, så de skal reparere denne også. Selv om denne repareres, vil det være for liten kapasitet for hele området, så i tillegg skal de lage en ny pumpe.

Derfor har de sett seg ut et nytt sted for en ny pumpe. Her har de begynt å bore, og skal gå helt ned til 80 meter for å være på den sikre siden. Chabadza ønsker også å følge retningslinjer og krav fra myndighetene, og de har lagt seg på elektrisk motor til pumpa, som blir drevet at solcellestrøm. Og her lurte Mususa på om Flekkefjord kanskje kunne være med å dele utgiftene… Chabadza tar utgiftene for å bore, og kanskje Flekkefjord kunne bidra med resten?

Da var dette en liten rapport fra Zimbabwe. Dere kan jo tenke litt, så hører vi fra dere!

 

Alt godt,

Anne Ng Foster

 

 

Brevet har blitt noe redigert før publisering, da noe informasjon var rettet kun til Menighetsråd / Misjonskomiteen.

Nytt fra Lupote, Zimbabwe Nytt fra Lupote, Zimbabwe Nytt fra Lupote, Zimbabwe

Kontakt oss

Flekkefjord Metodistmenighet
Brogt. 14
4400 Flekkefjord

456 37 978

Kontonummer: 3030.27.70049
Organisasjonsnr: 996 737 268

Givertjeneste

VIPPS #63777




Powered by Cornerstone