Flerkulturelt fellesskap

Foto: Foto: Anne Grethe Hamar
Hver tirsdag 11:00 - 13:00 inviteres det til flerkulturelt fellesskap som mange benytter seg av.

I samarbeid med Frivillighetssentralen inviteres det til et treffpunkt for flerkulturelle hver tirsdag. Treffet ble startet etter ønske om spesielt å ha et sosialt møtepunkt for alle flyktningene fra Ukraina. Her får man mulighet å møtes, noe som ikke er så lett å få til ellers i uken da de fleste bor spredd rundt i byen. Mange  av de som har kommet til byen er også enslige. Siden våren har det derfor vært lagt til rette for disse treffene. Under flere av treffene er også representanter fra NAV tilstede for å være disponible for spørsmål personene som møter opp måtte ha om ulike ting om hvordan lokalsamfunnet fungerer. Noen av personene tilstede liker også å benytte kirkesalen for blant annet spille på piano flygelet. 

 

Primsus motor for disse treffene er Tina Østrem, Arna Osmundsen og Gerd Aasen. Disse tre sørger hver tirsdag for at det er mat og drikke til de som benytter seg av treffet. Det stekes vafler og lapper i store antall. Samtidig blir det servert mye annet godt ved siden av. Disse tre bruker også tiden til å samtale med de som kommer gjerne godt hjulpet av oversettelse app på mobilen for å forsøke forstå hverandre. Sist tirsdag var det over 40 personer tilstede i ulike aldersgrupper. En stor takk til Tina, Arna og Gerd som har gjort dette treffet mulig. Det betyr mye for de som møter å kunne ha et slikt sosialt treffpunkt iløpet av uken. 

 

Takk til Anne Grethe Hamar for flere av bildene fra tirsdagens treffpunkt. 

Flerkulturelt fellesskapTina har mange lapper som må stekes denne tirsdagenFoto: ecd Flerkulturelt fellesskapFoto: Anne Grethe Hamar

Kontakt oss

Flekkefjord Metodistmenighet
Brogt. 14
4400 Flekkefjord

456 37 978

Kontonummer: 3030.27.70049
Organisasjonsnr: 996 737 268

Givertjeneste

VIPPS #63777
Powered by Cornerstone