ALPHA

I september starter vi opp nytt ALPHA kurs på Englevakten. Er du nysgjerrig på kristen tro? Har du spørsmål? Eller bare ønsker å lære mer? Da er et ALPHA kurs midt i blinken!

 


Hva er ALPHA?

Alpha er en rekke samlinger der du som deltaker kan utforske den kristne tro sammen med andre. Hver økt har et tema, et spørsmål rundt tro som er laget for å skape samtaler. Det drives Alpha over hele verden, og alle er velkommen. Kurset i Flekkefjord er et samarbeid mellom Metodisten, Frikirken og Pinsekirka, og holdes på Englevakten.

Først er det mat

Enten det er en vennegjeng samlet rundt et kjøkkenbord, eller en liten samtale over kaffe og kake, har mat en måte å bringe folk sammen på. Det er ikke annerledes på Alpha. De fleste øktene starter med mat, fordi det er en fin måte å bygge fellesskap på og bli kjent med hverandre.

Så er det undervisningen

Undervisningen er laget for å engasjere og inspirere til samtale. Den varer vanligvis i rundt tretti minutter og holdes av en person eller vises i form av video. De store spørsmålene rundt troen blir utforsket, den grunnleggende kristendommen blir pakket ut og det blir stilt spørsmål om alt fra «Hvem er Jesus?» og «Hvordan kan vi ha tro?» til «Hvorfor og hvordan ber jeg?» og «Hvordan veileder Gud oss?»

Etterfulgt av samtale

Sannsynligvis den viktigste delen av ett hvert Alpha: Sjansen til å dele tanker og ideer om temaet, og diskutere det i en liten gruppe. Det er ingen forpliktelse til å si noe, og det er ingenting du ikke kan si. Du får høre andres refleksjoner og tanker og kan bidra med ditt eget perspektiv i et ærlig, vennlig og åpent miljø.

Påmeldingsskjema og mer info finner du ved å klikke her

Bruk gjerne kontaktskjemaet under om du lurer på noe, så vil vi ta kontakt med deg så raskt som mulig!

Kontakt oss

Flekkefjord Metodistmenighet
Brogt. 14
4400 Flekkefjord

456 37 978

Kontonummer: 3030.27.70049
Organisasjonsnr: 996 737 268

Givertjeneste

VIPPS #63777
Powered by Cornerstone