Konfirmasjon

Velkommen til et uforpliktende informasjonsmøte om konfirmanttilbudet for konfirmanter 2020. På møte får du møte våre konfirmantledere, og mulighet til å stille spørsmål.

HVORFOR KONFIRMANT? 

Konfirmantåret er en flott mulighet til å bli kjent med Gud, andre konfirmanter og deg selv! Fra august til april samles vi hvor vi ønsker legge til rette for samtale og spørsmål rundt livets store spørsmål. 

 

HVEM ER KONFIRMASJON I METODISTKIRKEN FOR?

Vårt konfirmanttilbud er åpent for absolutt alle! Du trenger ikke være medlem av Metodistkirken, heller ikke døpt for å stå som konfirmant hos oss! Du kan derfor gjerne også ta med venner som er usikker på hvor de skal være konfirmant.

 

NÅR OG HVORDAN ER UNDERVISNINGEN?

Våre konfirmantsamlinger tar utgangspunkt i opplegget Tentro. 
Tentro tar tak i din hverdag og virkelighet, og knytter dette opp mot tro. Samlingene er bygd for å gi deg opplevelser, oppdagelser og inntrykk, ikke bare skoletimer. Dette opplegget følger vi sammen med flere andre menigheter i byen. De konfirmantsamlingene vil derfor være i samarbeid med andre menigheter fram mot mars. Iløpet av denne tiden frem mot mars vil vi i Metodistkirken samtidig ha noen egne samlinger. Her vil vi besøke enkelte familier i menigheten for å bli bedre kjent med dem og høre dem fortelle om hva Jesus og menigheten betyr for dem. Undervisningen er vanligvis ukentlig (foruten ferier) mandager kl. 17:45-19:00. 

 

TURER

Vi synes det er veldig flott å kunne dra på tur. Som konfirmant i Metodistkirken reiser vi på flere turer: 

  • "Bli kjent leir" på Haugli. I Fellesskap med konfirmantene som følger Tentro samlingene
  • "MBU leir" på Solåsen leirsted. Dette er en felles leir for alle konfirmanter i Metodistkirken i Norge. 
  • London tur. På våren reiser våre konfirmanter i Metodistkirken på leir til London! Denne leiren er sammen med flere andre metodistmenigheter på sør-vestlandet. Turen er frivillig og ikke en obligatorisk del av vår konfirmantundervisning. Her besøker vi stedet hvor metodistbevegelsens grunnlegger John Wesley bodde de siste 11 år av sitt liv. I tillegg legger vi til rette for sightseeing, shopping og for interesserte fotballkamp eller deltakelse på musikal.

 

HVA KOSTER DET? 

Konfirmantåret hos oss koster 1000,- i egenandel. Denne egenandel dekker: 

  • "Bli kjent tur" til leirstedet Haugli
  • Tur til MBU leir i
  • Bowling
  • Mat på samlinger

Kostnad for den frivillige turen til London kommer utenom. Prisen på denne ligger vanligvis på 2000-3000 hvor hotell og fly er inkludert. Iløpet av konfirmantåret inviterer konfirmantene til 2 torsdagsmiddager og 2 ganger arrangere lunsj etter Gudstjeneste hvor inntektene fra dette går til nedbetaling av London turen. 

 

Ingen skal være forhindret i å delta på konfirmantopplegget på grunn av økonomi. Ta kontakt med presten ved behov for andre betalinsordninger eller betalingsfritak. 

 

KONFIRMANTAVTALEN

Det er frivillig å bli konfirmert , men ved å melde seg på konfirmantopplegget forplikter både konfirmant og foreldre seg til at alle deler av opplegget er obligatorisk og gis prioritet foran andre fritidsaktiviteter. Vi forplikter oss til å gi et varierende og meningsfullt opplegg og å ta vare på den enkelte konfirmant. 

 

NÅR ER KONFIRMASJONEN?

Selve konfirmasjonsgudstjenesten er første søndagen i mai. 

 

HVORDAN ER SELVE KONFIRMASJONEN? 

I tråd med kirkens opprinnelige forståelse av konfirmasjon handler konfirmasjonen først og fremst om at Gud vil konfirmere/bekrefte konfirmanten. Det betyr konfirmasjonshandlingen er en handling hvor Gud bekrefter at han elsker konfirmanten med en evig kjærlighet. I selve konfirmasjonshandlingen kommer dette til uttrykk spesielt ved bønn for den enkelte konfirmant om å få oppleve denne kjærligheten i eget liv, og få hjelp til å leve livet sitt i lys av denne Guds kjærlighet. 

 

MER INFORMASJON? 

Ønsker du mer informasjon kan du ta kontakt med vår prest Einar Chr. Drange som er ansvarlig for konfirmantåret hos oss.

Frist for påmelding som konfirmant hos oss er 1. august. 

 

VELKOMMEN TIL Å VÆRE KONFIRMANT HOS OSS I METODISTKIRKEN!

Koble på

 

 

Skjer snart
Bønn
Søndag, April 21, 2019 10:30
Bønn for Gudstjenesten
Gudstjeneste
Søndag, April 21, 2019 11:00
Gudstjeneste på Påskedag. Arne Birkedal taler: I Mesterens fotspor. Flott sang og musikk! Kaffe m.m. etter gudstjenesten.
Konfirmantsamling
Tirsdag, April 23, 2019 17:45
Åpen kirke
Onsdag, April 24, 2019 11:30
Kirkerommet er åpent for stillhet, meditasjon og bønn.
Flekkefjord Gospelkor
Onsdag, April 24, 2019 19:15
Flekkefjord Gospelkor et ikke tilknyttet noen spesiell menighet, men et ekumenisk kor for alle som liker å synge gospel. Øvelsene skjer i Metodistkirken hver onsdag fra kl 19.15.
Bønn
Torsdag, April 25, 2019 11:00
Hjertekoppen
Torsdag, April 25, 2019 12:00
Hjertekoppen er en samling som er åpent for alle som ønsker å komme! Vi samles i Metodistkirkens egen «menighetsstue», Wesleysalen, hver torsdag fra kl 12 og utover mot kl 16. Ta med deg litt mat, og noe strikketøy eller annet håndarbeid hvis du vil, og bli med i praten og det sosiale. Akkurat du er hjertelig velkommen!
Torsdagsmiddag
Torsdag, April 25, 2019 16:00
Middag for alle, kr 20 pr pers. Velkommen!
Soul Kids
Torsdag, April 25, 2019 16:45
Soul Kids er vårt yngste barnekor til og med 4. klasse. Koret ledes av Therese Hinderaker. Barna samles til korøvelse hvor man lærer sang og bevegelser. I løpet av hver økt er det også en samlingsstund før det er formingsaktiviteter hvor barna lager masse flott. Soul Kids opptrer i flere sammenhenger i og utenfor byen vår. Hver vinter reiser koret på vinterhelg til Knaben.
MetoZoom
Torsdag, April 25, 2019 17:30
MetoZoom er for alle i alderen 9-15 år som er interessert i filmproduksjon, teknikk. Klubben samles torsdager 17:30-19:30 i kjelleren i Metodistkirken. Hvert år reiser filmklubben på en egen weekend. Metozoom har laget mest spillefilmer, og gjør alt sjøl: Skriver manus, planlegger opptak, velger ut ”åsted”, filmer og spiller rollene, og ikke minst, redigerer (det tar mye tid, men er du glad i å jobbe på PC , er du også verdifull for oss). Vi har også gjort noen små animasjons-snutter. I alt er det siden starten i 2002 blitt 5 spillefilmer, 4 kortfilmer og 2 animasjoner. I 2016 gjorde vi på oppdrag opptak av et barnehage-show og laget DVD til alle som hadde kjøpt billett.
Soul Children
Torsdag, April 25, 2019 18:00
Soul Children er koret for dem i 5 - 10 klasse. Koret ledes av Ruth Waldron. Koret opptrer også i flere sammenhenger i og utenfor byen. Hvert år inviterer Soul Children til Youth Gospel Festival - en helg for ungdommer hvor man lærer sang og dans. Helgens høydepunkt er en konsert! Soul Children pleier reise på tur en gang i året, enten til et sted i Norge eller utlandet.
Bønne-weekend på Haugli
Fredag, April 26, 2019 18:30 - Lørdag, April 27, 2019 18:00
Velkommen til bønne-weekend på Haugli Bønnesenter! Undervisning med Arne Borgersen fra Bønn for alle.
Fredagsklubben 12-16
Fredag, April 26, 2019 19:00
Oddetallsuker. For ungdom 12/7.klasse og oppover. Masse forskjellige aktiviteter, samlingsstund, mat. Kontaktperson: Kristin Trælandshei - Kristintr@me.com / 480 21 320

Kontakt oss

Flekkefjord Metodistmenighet
Brogt. 14
4400 Flekkefjord

456 37 978

Kontonummer: 3030.27.70049

VIPPS #63777
Powered by Cornerstone