Fakkeltog 2020

Lik behandling for alle. Ingen diskriminering av religiøse minoriteter ved utdeling av nødhjelp!  Vi starter fakkeltoget ved Den norske kirke i Kirkegata. Etter fakkeltoget går vi til Metodistkirken der Ole Lilleheim fra Åpne Dører vil inspirere oss med sitt engasjement for de forfulgte kristne.  
Bli med i fakkeltog for forfulgte kristne søndag 8.november!

Søndag 8.november kl 18 går vi i fakkeltog i Flekkefjord for forfulgte kristne. Vi starter ved Flekkefjord kirke (Kirkegata). Etter fakkeltoget samles vi i Metodistkirken for å høre og bli inspirert av Ole Lilleheim, som er engasjert i Åpne Dører. 

 

Info fra fakkeltog.no:

Lik behandling for alle. Ingen diskriminering av religiøse minoriteter ved utdeling av nødhjelp!

Der vi merker pandemien i form av begrenset aktivitet og tap av arbeidsplasser, merker andre deler av verden det som sult og behov for akutt hjelp. Rapportene vi får fra feltet er hjerteskjærende. Mange mennesker lider, og da spesielt de som har det vanskeligst fra før. Forfulgte kristne og andre religiøse minoriteter står mange steder bakerst i køen ved utdeling av nødhjelp, om de får noe i det hele tatt. Mange familier sulter fordi de ikke har mat. Når nødhjelpen deles ut, får de ikke – fordi de «tror» feil.

Dette er ikke spesielt for covid19-situasjonen, men det har blitt veldig tydelig i denne tiden. I årets fakkeltog-arrangement ønsker vi å sette fokus på denne uretten: noen står alltid bakerst i køen, fordi de er kristne.

Fire av fem mennesker lever i land der tros-og livssynsfriheten er sterkt begrenset. Svært mange av disse er kristne. Også i år vil vi gå ut på gatene for å markere at vi står sammen med alle som opplever diskriminering og overgrep på grunn av sin tro eller sitt livssyn. Og vi vil utfordre norske myndigheter til å gjøre alt de kan for å sikre at trosfriheten løftes fram.

Covid19
Hele verden er påvirket av Covid19. Vi forsøker vi å holde avstand til hverandre og unngå større samlinger av mennesker. Hva gjør vi da med fakkeltog for forfulgte kristne? Vi vurderte om vi skulle droppe fakkeltog i år. Men har konkludert med at dette er så viktig at vi må finne en form som kan fungere under gjeldende omstendigheter. Vi vil også i år være stemmen for de som er undertrykte og farløse på grunn av sin tro. Vi må aldri slutte med det! Pandemien skaper også en forsterket og ny forfølgelsessituasjon som vi trenger å fokusere på. Vi oppfordrer de lokale komitéene å ta kontakt med helsemyndighetene  på sitt sted, og følge retningslinjene de får der.

Bli med i årets fakkeltog for forfulgte kristne!

Skjer snart
Gudstjeneste
Søndag, oktober 25, 2020 11:00
Høsttakkedagen. Gudstjeneste. Svein Veland taler. Dagens tekst: Efeserne 5, 1-7. Det tas opp høstoffer. Søndagsskole og SCLUB5+@11.
Søndagsskole
Søndag, oktober 25, 2020 11:00
Søndagsskolen er fra 0 år til og med 4. Klasse. Denne søndagen med en overraskelse! Vi har egen inngang bak i Wesleysalen og hele samlingen foregår der. Søndagsskolen disponerer hele underetasjen og vi bruker garderobe, toalett/ stellerom nede. Vi følger gjeldende smittevernsregler. Derfor må alle barn som ikke har begynt på skolen ha med seg en voksen, og det er den voksne som har ansvar for egne barn.  
SCLUB5+@11
Søndag, oktober 25, 2020 11:00
For deg i 5.klasse og oppover! Vi møtes på loftet i Metodisten, samtidig som Gudstjenesten og Søndagsskolen. Velkommen!
Formiddagstreff
Mandag, oktober 26, 2020 11:30
Sosialt treff, gode historier, sang, andakt, lunsj.
Temakveld med Øivind Benestad
Tirsdag, oktober 27, 2020 19:30
Temakveld i Frikirken: «Jesus som forbilde og Bibelen som autoritet i en kjønnsnøytral tid. Hva gjør vi?» Forhåndsregistrering: https://airtable.com/shrj01pGw1BU9TEXP
Flekkefjord Gospelkor
Onsdag, oktober 28, 2020 19:00
Flekkefjord Gospelkor et ikke tilknyttet noen spesiell menighet, men et ekumenisk kor for alle som liker å synge gospel.Øvelsene skjer i Metodistkirken hver onsdag fra kl 19.15.
Soul Kids øver
Torsdag, oktober 29, 2020 17:00
Barnekoret for deg opp til og med 4.klasse.
Soul Children øver
Torsdag, oktober 29, 2020 18:00
Koret for deg i 5.klasse og oppover.
Hallo Flekkefjord
Lørdag, oktober 31, 2020 12:00

Kontakt oss

Flekkefjord Metodistmenighet
Brogt. 14
4400 Flekkefjord

456 37 978

Kontonummer: 3030.27.70049

Fast givertjeneste

VIPPS #63777
Powered by Cornerstone